Menu

Het Onbekende Kind

Internationale Monument voor het Onbekende Kind

 

In Arnhem groeit het Internationale Monument voor het Onbekende Kind. Het is een plaats waarbij stilgestaan wordt bij kinderen die hun kind zijn niet kunnen of konden beleven. De stichting richt dit Monument in met 35 menshoge stenen uit 35 landen en plaatst in die betreffende landen Nationale Monumenten voor het Onbekende Kind.


De trilogie van drie films is in 2012 60 keer uitgezonden op TV Arnhem met als doel de Arnhemmers te informeren over de achtergrond en het werk van stichting Roses for Children, en daarnaast sympathisanten op te roepen mee te lopen met de 2Charitywalk.

 

De eerste film uit de trilogie is september 2012 uitgezonden op TV Arnhem met als doel de Arnhemmers te infomeren over de achtergrond en het werk van stichting Roses for Children en sympathisanten op te roepen mee te lopen met de 2Charitywalk 13-10-12.

 

Antilope Films regelde de sponsoring voor drie films. De Rabobank Arnhem en Omstreken nam deel aan de financiering. De muziek is gecomponeerd door Tessa Zoutendijk van het ‘Kaaskwartet. In 2009 reisde Stichting Antilope Films met Stichting Roses for Children naar Rwanda. We filmden een ontmoeting met de betrokken ministerie van Gender and Family, met de Nederlandse ambassadeur werd contact gelegd met Heineken Nederland voor de verscheping van een steen naar de Rotterdamse Haven. Tevens filmden we het bezoek van stichting Roses for Children aan het Komera Center, een doveninstituut voor kinderen, opgericht door de Nederlandse Wiljo Woodi Oosterom van de stichting Silent Work. Deze richt zich op vergeten kinderen van Afrika en ondersteunt duurzame kleinschalige lokale initiatieven.

 

Komera’s goal is to free children within these sections from their respective isolation and to give them acces to their rights as a human being. The core of the program is to offer children and their families a specialized way of communication.