Menu

Oog voor een milieuvriendelijke wijk

 

Zoveel mensen zoveel meningen!

De film laat zien hoe wijkbewoners in samenwerking met Bureau Companen, en woningbouwvereniging Portaal een milieu,- en sociaal vriendelijke woonwijkvisie ontwikkelen.
Doel: bewoners betrekken bij de toekomst van hun wijk. Op bijeenkomsten in de wijk vertoond en op verschillende wijkwebsites is de film te zien. De wijkvisie dient als instrument om nieuwe wijkontwikkelingen in samenspraak met bewoners aan te sturen.

‘De blikkerende oto’.

Gedurende het filmen spreken bewoners hun mening uit over zaken die hun treffen; stamgasten van buurtkroegen, nieuwe en oude bewoners, ondernemers en kinderen vertellen wat prettig is en verandert mag worden in de wijk. Waar iedereen het unaniem mee eens was is het (parkeer)probleem.

Filmen wijkactiviteiten

Antilope Films heeft uiteenlopende wijkactiviteiten gefilmd; bewonersbijeenkomsten, buurt barbecues, buurtfeesten, de kermes in de Moskee, activiteiten in de Hommel en activiteiten in de SWOA. Ook de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte en de karakteristieke straten met de mooie gevels zijn vastgelegd. De patroonheilige ‘Sint Marten’ – uitgedost met tabernakel en mijter – zegent de bewoners om te komen tot een wijze en zinvolle wijkvisie.