Menu

Waterschapskantoor

  • Waterschap


 

Waterschap werkt vanuit een duurzaam ingericht hoofdkantoor

In deze film wordt getoond hoe het gebouw en de tuin is ingericht en welke taken een waterschap heeft. De Brinkgroep ontwikkelde samen met het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) het concept voor een duurzaam kantoor met flexibele, minimale werkplekken waarbij medewerkers met verschillende disciplines elkaar vaker kunnen treffen en spreken bij de printer of het koffieapparaat.
Architect Maas ontwikkelde het milieuvriendelijk ingerichte kantoorgebouw van het Waterschap Rijn& IJssel te Doetinchem. Er zijn in het gebouw o.a. milieuvriendelijke toiletten geplaatst, zonnepanelen die het licht/ de warmte regelen rondom het kantoor en veel andere energiezuinige toepassingen. Rondom het gebouw ligt een tuin met objecten waarin ze haar taken heeft. (dijk, sloot, wadi, pijlstok, gedichten over water gebeiteld op steen, etc.). De tuin is opgesteld voor publiek.

De mediaproducties van Antilope Films in Arnhem hebben het doel inzicht te geven hoe we met elkaar een sociaal en milieuvriendelijke maatschappij kunnen inrichten. Op basis van Filmenderwijs, de filmmethode van Antilope Films, is een filmworkshop ontwikkeld voor jongeren waarin ze met de research de taken van het waterschap verkennen en bewust worden van hun eigen watergedrag. De films die ze onder begeleiding zelf maken voor leeftijdgenoten worden vervolgens op sociale media geplaatst waar het gesprek tussen jongeren over duurzame ontwikkelingen buiten school verder gaat.