Menu

Marokkaanse sportlesIn dit portret zien we Omar, de spil van Marokkaanse jongeren in een Arnhemse wijk Malburgen in 2008. Met zijn vrijwilligerswerk draagt hij constructief bij aan het welzijn van deze Marokkaanse jongeren. Omar is acht jaar eerder begonnen, nadat hij las dat er veel criminaliteit was vanuit de Marokkaanse groep. Hij kwam erachter dat er voor deze jeugd in Malburgen weinig te doen was.

Kickbokslessen

Ze hebben nu door de kickbokslessen een wekelijks doel. Naast het recreatief kickboksen wilt hij sommige jongeren opleiden tot kickbox docenten en andere gemotiveerde pupillen klaarstomen voor grote wedstrijden. Omar biedt middels zijn training een veilige plek waar sneller het vertrouwelijk gesprek plaatsvindt. Hij gaat tijdig in gesprek als er zich iets voordoet. Dit kan hij doen, omdat tijdens het sporten ’n hechte vertrouwensband is ontstaan. Hij wilt naast de sportlessen een huiswerkkamer openstellen, omdat Marokkaanse ouders geen huiswerktraditie kennen. Omar kan na acht jaar investeren als geen ander deze jongeren motiveren. Hij blijft graag trainen en begeleiden. Door zijn fulltime werk en vaderrol komt hij echter meer en meer in de knel met zijn privé-leven. Omar zoekt in die dagen samenwerking met professionals die hem kunnen begeleiden bij het vinden van middelen om een gedeelte van zijn uren een betaald karakter te geven.

De mediaproducties van Antilope Films hebben het doel inzicht te geven hoe we met elkaar een sociaal en milieuvriendelijke maatschappij kunnen inrichten. Initiatieven waarin vrijwilligers en organisaties samen zoeken naar maatschappelijk ondersteunende projecten voor kwetsbare burgers zijn verfilmd door Antilope Films in een serie portretten. Dit portret heet:Beter een hengst tegen de box dan ontsporen op straat!