Menu

Ontwikkeling KindermonumentDe derde film uit de trilogie is september 2012 uitgezonden op TV Arnhem met als doel de Arnhemmers te infomeren over de achtergrond en het werk van stichting Roses for Children en sympathisanten op te roepen mee te lopen met de 2Charitywalk 13-10-12. Antilope Films regelde de sponsoring voor de drie films. De Rabobank Arnhem en Omstreken nam deel aan de financiering. De muziek is gecomponeerd door Tessa Zoutendijk van het ‘Kaaskwartet. Jan Bouwman jr. BV uit Oosterbeek transporteerde de steen van Rotterdam naar Arnhem en plaatste deze in de cirkel van het Internationale Monument voor het Onbekende Kind.

Cobi van de Kuit schildert voor elk nationale Monument een nieuwe roos.
In 2009 reisde Antilope Films met  Roses for Children naar Rwanda. We filmden een ontmoeting met de betrokken ministerie van Gender and Family, met de Nederlandse ambassadeur werd contact gelegd met Heineken Nederland voor de verscheping van een steen naar de Rotterdamse Haven.Bij het Monument in Arnhem luidt burgemeester van buurgemeente Roosendaal een Charitywalk naar Den Haag. Wethouder van Arnhem, Willem Hoefnagel, schenkt geld aan de stichting Roses voor de 150 km die gelopen gaat worden. In Den Haag neemt Jozias van Aartzen de vlam over en ontsteekt deze voor het onbekende Kind. Tevens filmden we het bezoek van stichting  Roses for Children aan het Komera Center, een doveninstituut voor kinderen. http://www.silentwork.org

De mediaproducties van stichting Antilope Films ( CULTURELE ANBI) hebben het doel inzicht te geven hoe we een sociaal en milieuvriendelijke maatschappij kunnen inrichten.
In Arnhem groeit het Internationale Monument voor het Onbekende Kind. Het is een monument waarbij stilgestaan wordt bij kinderen die hun kind zijn niet kunnen of konden beleven. Stichting Roos richt dit Monument in met 35 menshoge stenen uit 35 landen met in het midden een Roos. Stichting Roses for Children.